手机版

当前位置: 主页 > 大学类

南开大学20秋《会计专业英语》在线作业-1(参考答案)

时间:2024-04-28 06:09|来源:网络|作者:小编|点击:

南开大学20秋《会计专业英语》在线作业-1(参考答案)

1.In the accounting cycle, the last step is ()
A.preparing the financial statements B.journalizing and posting the adjusting entries C.preparing a post-closing trial balance D.journalizing and posting the closing entries
答案:C

2.When the corporation issuing the bonds has the right to repurchase the bonds prior to the maturity date for a specific price, the bonds are ()
A.convertible bonds B.unsecured bonds C.debenture bonds D.callable bonds
答案:D

3.Financial statements in which financial data for two or more companies are combined as a single entity are called ()
A.conventional statements B.consolidated statements C.audited statements D.constitutional statements
答案:B

4.Cash equivalents ()
A.are illegal in some company B.will be converted to cash within two years C.will be converted to cash within 90 days D.will be converted to cash within 120 days
答案:C

5.A bank reconciliation should be prepared periodically because ()
A.the depositor’s records and the bank’s records are in agreement B.the bank has not recorded all of its transactions C.any differences between the depositor’s records and the bank’s records should be determined, and any errors made by either party should be discovered and corrected D.the bank must make sure that its records are correct
答案:C

6.The two most common specialized fields of accounting in practice are ()
A.forensic accounting and financial accounting B.managerial accounting and financial accounting C.managerial accounting and environmental accounting D.financial accounting and tax accounting systems
答案:B

7.The financial statement that presents a summary of the revenues and expenses of a business for a specific period of time, such as a month or year, is called a(n) ()
A.income statement B.income statement C.prior period statement D.statement of owner’s equity
答案:A

8.All of the following below are needed for the calculation of depreciation except ()
A.cost B.residual value C.estimated life D.book value
答案:D

9.Cash investments made by the owner to the business are reported on the statement of cash flows in the ()
A.financing activities section B.investing activities section C.operating activities section D.supplemental statement
答案:A

10.For accounting purposes, the business entity should be considered separate from its owners if the entity is ()
A.a corporation B.a proprietorship C.a partnership D.all of the above
答案:D

11.If preferred stock has dividends in arrears, the preferred stock must be ()
A.participating B.callable C.cumulative D.convertible
答案:C

12.The cost method of accounting for stock ()
A.recognizes dividends as income B.is only appropriate as part of a consolidation C.requires the investment be increased by the reported net income of the investee D.requires the investment be decreased by the reported net income of the investee
答案:A

13.The amount of the outstanding checks is included on the bank reconciliation as a(n) ()
A.deduction from the balance per depositor’s records B.addition to the balance per bank statement C.deduction from the balance per bank statement D.addition to the balance per depositor’s records
答案:C

14.Profit is the difference between ()
A.assets and liabilities B.the incoming cash and outgoing cash C.he assets purchased with cash contributed by the owner and the cash spent to operate the business D.the amounts received from customers for goods or services and the amounts paid for the inputs used to provide the goods or services
答案:D

15.The liability for a dividend is recorded on which of the following dates?()
A.the date of record B.the date of payment C.the date of announcement D.the date of declaration
答案:D

16.Expenses are recorded when ()
A.cash is paid for services rendered B.a bill is received in advance of services rendered C.services are rendered D.none of the above
答案:C

17.Using accrual accounting, expenses are recorded and reported only ()
A.when they are incurred, whether or not cash is paid B.when they are incurred and paid at the same time C.if they are paid before they are incurred D.if they are paid after they are incurred
答案:A

18.Stockholders’ equity ()
A.is usually equal to cash on hand B.includes paid-in capital and liabilities C.includes retained earnings and paid-in capital D.is shown on the income statement
答案:C

19.Which of the following groups of accounts have a normal debit balance?()
A.revenues, liabilities, capital B.capital, assets C.liabilities, expenses D.assets, expenses
答案:D

20.Revenue should be recognized when ()
A.cash is received B.the service is performed C.the customer places an order D.the customer charges an order
答案:B

21.Accounting Process is identifying, measuring, recording, and communicating economic information to permit informed judgments and decisions by users of information.()
A.正确 B.错误
答案:A

22.The increase side of all accounts is the normal balance.()
A.正确 B.错误
答案:A

23.If a firm has a quick ratio of 1, the subsequent payment of an account payable will cause the ratio to increase.()
A.正确 B.错误
答案:B

24.An income statement is a summary of the revenues and expenses of a business as of a specific date.()
A.正确 B.错误
答案:B

25.The accrual basis of accounting requires revenue be recorded when cash is received from customers.()
A.正确 B.错误
答案:B

26.Sales Discounts is a revenue account with a credit balance.()
A.正确 B.错误
答案:B

27.Any difference between the fair market values of the securities and their cost is a realized gain or loss.()
A.正确 B.错误
答案:B

28.Revenue accounts are increased by credits.()
A.正确 B.错误
答案:A

29.The matching concept requires expenses be recorded in the same period that the related revenue is recorded.()
A.正确 B.错误
答案:A

30.Under the equity method, a stock purchase is recorded at its original cost and is not adjusted to fair market value each accounting period.()
A.正确 B.错误
答案:A

31.A business using the perpetual inventory system, with its detailed subsidiary records, does not need to take a physical inventory.()
A.正确 B.错误
答案:B

32.A corporation is a business that is legally separate and distinct from its owners.()
A.正确 B.错误
答案:A

33.Paying an account payable increases liabilities and decreases assets.()
A.正确 B.错误
答案:B

34.Recognition is the process of incorporating in the balance sheet or income statement an item that meet the definition of an element and satisfies the recognition criteria.()
A.正确 B.错误
答案:A

35.The declining-balance method is an accelerated depreciation method.()
A.正确 B.错误
答案:A

36.When common stock is issued in exchange for land, the land should be recorded in the accounts at the par amount of the stock issued.()
A.正确 B.错误
答案:B

37.The allowance for doubtful accounts is similar to accumulated depreciation in that the account represents the total of all accounts written-off since the beginning year.()
A.正确 B.错误
答案:B

38.Investments in stocks that are expected to be held for the long term are listed in the stockholder's equity section of the balance sheet.()
A.正确 B.错误
答案:B

39.A business using the perpetual inventory system, with its detailed subsidiary records, does not need to take a physical inventory.()
A.正确 B.错误
答案:B

40.Liability accounts are increased by debits.()
A.正确 B.错误
答案:B

41.All property, plant, and equipment assets are depreciated over time.()
A.正确 B.错误
答案:B

42.Treasury Stock is listed in the stockholders' equity section on the balance sheet.()
A.正确 B.错误
答案:A

43.For strong internal control system over cash, it is important to have the duties related to cash receipts and cash payments divided among different employees.()
A.正确 B.错误
答案:A

44.Even when a trial balance is in balance, there may be errors in the individual accounts.()
A.正确 B.错误
答案:A

45.The declaration and issuance of a stock dividend does not affect the total amount of a corporation's assets, liabilities, or stockholders' equity.()
A.正确 B.错误
答案:B

46.The book value of a fixed asset reported on the balance sheet represents its market value on that date.()
A.正确 B.错误
答案:B

47.Amortization is the allocation process of writing off bond premiums and discounts to interest expense over the life of the bond issue.()
A.正确 B.错误
答案:A

48.The role of accounting is to provide many different users with financial information to make economic decisions.()
A.正确 B.错误
答案:A

49.The declaration of a stock dividend decreases a corporation's stockholders' equity and increases its liabilities.()
A.正确 B.错误
答案:B

50.Solvency analysis focuses on the ability of a business to pay its current and noncurrent liabilities.()
A.正确 B.错误
答案:A

编辑推荐

Copyright © 2023 辅导猪 版权所有 Powered by EyouCms网站备案号:陕ICP备2023011362号-16